Magyar English

Hírek

Megváltoztak e-mail címeink

Consort Zenei AlapítványKorábban használt, @consort.hu-ra végződő e-mail címeinket megszüntettük. A Kapcsolat oldalon található új e-mail címünkön érhet el bennünket. Tovább »

[2020. január 24.]

Véget érnek az Arbos Jazz Estek

Arbos Jazz Estek 2005—20152014—15-ben utolsó alkalommal rendeztük meg az Arbos Jazz Estek hangversenysorozatot, amely 2005 és 2015 között, tíz éven át Vác város legjelentősebb jazz-zenei eseménye volt. A sorozat megszüntetése mellett a bár lelkes, de évről évre kisebb létszámú közönség, az anyagi források hiánya, valamint egyéb technikai okok miatt döntöttünk. Tovább »

[2015. május 24.]

Megjelent Lachegyi Imre Visio c. új lemeze saját szerzeményeiből

Lachegyi Imre: VisioMegjelent Lachegyi Imre új CD lemeze Visio címmel. Az új album azért is újdonság, mert ez Lachegyi Imre első olyan CD-je, amelyen nem régizenét, hanem saját kompozícióit játssza, zenésztársai pedig gyermekei —Róza (hegedű), Anna (cselló) és Máté (zongora)—, valamint a kiváló jazz-dobos, Miklós Szilveszter. Tovább »

[2012. április 27.]

December 16-án új CD jelenik meg az Alapítvány kiadásában

Georg Philipp Telemann: TriókDecember 16-án jelenik meg a Consort Zenei Alapítvány második saját kiadású CD lemeze, amelyen Lachegyi Imre, Papp Dániel, Oláh Aino és Szászvárosi Sándor előadásában a nagy német barokk zeneszerző, Georg Philipp Telemann triói hallhatók. Tovább »

[2011. december 12.]

ARBOS Jazz Estek in memoriam Szabados György

Szabados GyörgyA Consort Zenei Alapítvány a 2011-es ARBOS Jazz Estekkel a nemrég elhunyt Kossuth-díjas zongorista, zeneszerző, Szabados György emléke előtt tiszteleg. Szabados az improvizatív zene Európa-hírű, meghatározó alakja, napjaink egyik legnagyobb magyar művésze, az ARBOS Jazz Estek állandó közreműködője volt. Tovább »

[2011. október 11.]

Megújult a Consort Zenei Alapítvány logója és arculata

Saxon-Szász János: Harc (1993)Elkészült a Consort Zenei Alapítvány új arculata, amelynek leghangsúlyosabb eleme az új logó. Az embléma Saxon-Szász János képzőművész 1993-as Harc c. alkotása, amelyet a művész nagylelkű adományaként használhatunk. Ezzel egyidőben megújítottuk arculatunkat, valamint honlapunkat (www.consort.hu) is, amelynek nem csak formáját, de tartalmát is tovább bővítettük, szerkezetét áttekinthetőbbé, esztétikusabbá tettük. Tovább »

[2008. április 27.]

1% a Consort Zenei Alapítványért

1% a Consort Zenei AlapítványértA Consort Zenei Alapítvány 2004-es megalakulása óta számos rendkívül színvonalas koncertet, hangversenysorozatot szervezett, lemezeket jelentetett meg, elindította a Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivált, amelyen a neves hazai fellépők mellett olyan világhírű együttes is közreműködött már, mint az angol Hilliard Ensemble. Alapítványunk értékteremtő munkáját kizárólag támogatásokból tudja finanszírozni. Adója 1%-val most Ön is hozzájárulhat, hogy művészeti tevékenységünket a jövőben is folytatni tudjuk. Felajánlásaikat a következő adószámra várjuk: 18704527-1-13. Szíves segítségüket előre is köszönjük! Hogy döntését segítsük, kérjük, tekintse meg a 2008/2009-es évadban tervezett főbb programjainkat. Eddigi tevékenységünkről, rendezvényeinkről pedig a koncertek és hírek között tájékozódhat. Tovább »

[2008. április 10.]

Archívum megtekintése (összes cikk) »

© MMXXIV Consort Zenei Alapítvány | Impresszum