Magyar English

Hírek

December 16-án új CD jelenik meg az Alapítvány kiadásában

2011. december 12.

Georg Philipp Telemann: Triók
Georg Philipp Telemann: Triók
December 16-án jelenik meg a Consort Zenei Alapítvány második saját kiadású CD lemeze, amelyen Lachegyi Imre, Papp Dániel, Oláh Aino és Szászvárosi Sándor előadásában a nagy német barokk zeneszerző, Georg Philipp Telemann triói hallhatók.

A négy kiváló, a magyar régizenei életben évtizedek óta meghatározó szerepet betöltő művész (Lachegyi Imre furulya-, Papp Dániel hegedű-, Oláh Aino csembaló- és Szászvárosi Sándor viola da gamba művész) értő, érzékeny és virtuóz előadásban vette lemezre a barokk zene sokak szerint Bach után legnagyobb mestere, Georg Philipp Telemann kamaraműveit.

Az előadók közös zenei munkája évekkel ezelőtt kezdődött: Lachegyi Imre, aki egyben az új lemez programjának kidolgozója és művészeti vezetője is, mintegy 20 éve játszik együtt Szászvárosi Sándorral különböző együttesekben, illetve majd' minden lemezén. Papp Dániellel és Oláh Ainóval pedig szintén évek óta koncertezik együtt, közös lemezük azonban mindeddig nem volt.

Négy nagyszerű és a barokk zenében otthonosan mozgó előadó pedig nem is találhatna alkalmasabb, élvezetesebb, de egyúttal nagy technikai és művész kihívást jelentő zenei anyagot, mint Telemann sokszínű, sziporkázó, ízig-vérig barokk muzsikáját. Nem egy halott, rég elmúlt kor zenéjét kell ugyanis életre kelteni, hanem egy máig eleven és időszerű, azaz örök muzsikát kell értő módon, nagy művészi alázattal tolmácsolni a mai kornak. Ehhez természetesen kifogástalan technikai felkészültség, stílusismeret, a legapróbb rezdülésekig összehangolt közös játék, ugyanakkor kreatív szellem is szükséges. Bátran kijelenthetjük, hogy a négy zenész ezeknek birtokában van, és lemezükön mindez megvalósul.

A felvétel szép, gazdag hangzása a kiváló hangszereken és hangmérnöki munkán kívül a tahitótfalui református templom remek akusztikájának eredménye is. A lemez a Consort Zenei Alapítványnál már megszokott igényességgel készült, esztétikus borítóval, digipack csomagolásban jelenik meg, az alapítvány második saját kiadású CD-jeként.

Tovább a lemezhez »

Zenehallgatás »

Képek a lemezfelvételről »

Consort Zenei Alapítvány

© MMXXIV Consort Zenei Alapítvány | Impresszum